Sorg i Umeå...

Eller sorg i Norrland.... Att Björklöven går i konkurs är ett hårt slag, inte bara för hockeyn i Umeå utan för hockeyn i hela Norrland! Det Nordligaste laget i Allsvenskan är nu Mora....från Mora till Kiruna är det 113mil!!! Visserligen kommer med största sannolikhet Sundsvall bli erbjuden en gratisplats i Allsvenskan och det förbättrar ju situationen lite gran iaf! Men ponera att Sundsvall väljer att "börja om" i ettan!...då måste det omgående ske nån form av förändring inom seriesystemet för hur ska Norrlandshockeyn kunna resa sig annars!? Nu kanske det inte bara är avstånd mm som gjort att just Björklöven gått i konkurs, på tok för hög lönebudget för mediokra spelare är nog även det en stor bov i dramat!

Nu hoppas jag att Sundsvall tar chansen och tänker till ordentligt inför nästa år....vad gjorde vi fel och vad måste göras bättre och hur ska vi genomföra det!?

Läget för Norrlandshockeyn kommer, hur än Sundsvall gör..vara katastrofal!! Vi har ca 90 mil "hockeyland" norr om Sundsvall och enligt mig inte ett enda lag som har spelarmaterial, ekonomi eller publikintresse för att klara ett avancemang till Allsvenskan! Sorgligt men sant...

Modo, Timrå, Skellefteå och Luleå....det måste även ligga i deras intresse att fler lag i norrland tillhör Allsvenskan!? Därför tycker jag att att dom måste sätta sig ner tillsammans och diskutera hur man kan hjälpa till med detta!

//Berra


 


Kommentarer
Postat av: pelle

Skriv ett inlägg om vilka spelare som är klara för nästa år och om spelare ni vill värva? Vilka ska lämna klubben osv?

2010-04-29 @ 20:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0