Mindre än en månad kvar..

Säsongen börjar närma sig och jag tänke köra en första kommentar kring övriga lag i serien..

Örnsköldsvik
En sammanslagning mellan ÖSK och KB65! Kollar man på spelartruppen återfinns en hel del KB65 spelare från förra året. Dom mest intressanta nyförvärven skulle jag vilja säga är Jonas Norberg från ÖSK, Jonas Brorsson, Östersund/Härnösand och framför allt Niklas Granberg, Sundsvall. Den sistnämnde kanske inte öst in poäng i Allsvenskan men han har visat tidigare att han kan göra mängder med poäng i ettan!!
Kännbara förluster är ju givetvis "Bröderna" Micke och Tommy Pettersson, Andreas Byström på backen har inte 100 bestämt sig om kommande säsong men eftersom dom även tappat Magnus Signal Bergius så kan jag tänka mig att Coach Karlin håller tummarna om en påskrift!
Laget har hunnit med en träningsmatch mot Teg...förlust med 6-4!


Östersund
Intressanta nyförvärv, inte direkt! kännbara förluster, en hel del! Östersund är alltid Östersund men tittar man bara lite snabbt på förluster inför kommande säsong så förstår nog alla att det inte blir samma klass på hockeyn i Z-hallen denna säsong! Nisse Bergström, Henrik Hetta, Johan Jönsson, Stefan Sterner, Jocke Toivonen, Erik Englund, Jonas Brorsson, och kanske även Jesper Larsson......ni förstår själva!!
Östersund har hunnit med två träningsmatcher mot Norska Rosenborg, en vinst och en förlust!

Presidenterna lär få skrika sig riktigt hes i år....


Sollefteå

Var nykomlingar i ettan förra säsongen och hade det inte allt för lätt! blev dock bättre ju längre säsongen gick! (lite pga välbehövlig rutin i form av Bylund/Sundin samt Henrik Heino)
Sollefteå mönstrar nästan samma lag som ifjol! Även om Niklas Öhman spelade några matcher förra säsongen så har han nu skrivit på för hela säsongen vilket givetvis är riktigt bra! Unge Lars Jansson från Östersund ska bli kul och se om han lyckas! Han kommer garanterat få mer speltid än förra året!


Kramfors

Nykomlingar inför denna säsong! Ett väldigt ungt lag som kommer störa många vid vissa tillfällen! Man kan nog räkna med att dessa unga grabbar kommer åka skridskor som aldrig förr....detta kommer dock inte räcka hela säsongen och nån Alletta plast känns avlägset!Kovland
Ja jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om dom... som vanligt är det väldigt tyst om spelarläget! Ser man till tidigare år brukar det ju dock lösa sig med en bra mix av ungt och lastgammalt! =)
Nä men jag tror faktiskt att vi kommer få se ett litet nytt Kovland denna säsong med större delen unga spelare! Holmström-Coox tror jag blir intressant och se, hört många gnälla att hans minus är storleken... men så vitt jag vet finns det mängder av duktiga hockeyspelare som är kort i växten!?
Kovland har även ett nystartat sammarbete med Sundsvalls J-20...därav anledningen till att jag tror på ett mer ungt Kovland!!
Träningsmatch imorgon Lördag mot Sollefteå!Njurunda

Fick pga bildandet av Örnskölsvik Hockey en "Gratisplats" i ettan denna säsong.... Efter en katastrofal vårsäsong och ett bedrövligt kval får dom alltså spela vidare ändå....
Nu har dom dock lyckats knyta till sig några riktigta kanon förvärv och jag har väldigt väldigt svårt att tro det blir en repris från förra året! Daniel Back, Niclas Lundberg, Svante Broström är några
av dom nya som jag vet kommer tillföra en hel del. Även hört rykten om att Christoffer Erixon skall var på väg till Njurunda och då börjar det helt plötsligt osa Allettan för laget som borde varit i Tvåan..Hudiksvall
Hudik visade redan förra året att man satsar uppåt i seriesystemet, blev dock tvärstop i playoff mot Vita Hästen men det känns ändå inte som ett dåligt avslut på säsongen, Vita Hästen var enligt många
ett av dom bästa div1 lagen i sverige förra säsongen! Till denna säsong kan jag inte komma på någon märkarbar förlust utan endats riktigt bra nyförvärv och kontrakts förlängningar av lagets toppar
från förra året! Ex på nya inför denna säsong är först Jonas Lindström, han provade förra året på spel i södra ettan och gjorde väll knappst bort sig...åren innan det hade han lekstuga i Norra B, ska därför bli rikigt kul att se vad han kan uträtta denna säsong! Niklas Johansson från Sundsvall, (även några matcher med Bofors förra året) Han har tre rätt hyfsade säsonger bakom sig i Sundsvall med totalt 138 matcher och 62 poäng...lägg där till 61 poäng på 32 matcher i Piteå tröjan säsongen innan det!! Johannes Westring från Piteå gör comeback i Hudik tröjan... stabil back med en grym skridskoåkning, även rutin från Allsvenskan!
Sen det kanske mest intressanta ryktet på eliteprospect ( iaf om man ser till Norra B )... Magnus Nilsson till Hudik!? Skulle givetvis med sin rutin från Elitserien vara en grym förstärkning, tydligen är en påskrift inte långt borta!
Känns kanske dumt att tippa serien redan nu men om Hudik missar allettan ska jag springa naken in på isen under en match i E`ON Arena...Jag LOVAR!!! Skulle nästan kunna ta bettet på att dom blir ohotad etta i serien men allt kan ju hända i hockey... =)
En träningsmatch har dom redan hunnit med och den slutade med vinst borta mot Valbo med 3-0
På schemat finns även träningsmatcher mot Huddinge och Vita Hästen inplanerade...ska bli riktigt kul att se hur dom står sig mot den typen av motsånd!


För er som vill ha en redogörelse från AIK Hockey så kommer den lite senare när vi har tagit ut den slutgiltiga truppen!

//Berra


 

 

                                                                                                                                                     

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0