Sorg i Umeå...

Eller sorg i Norrland.... Att Björklöven går i konkurs är ett hårt slag, inte bara för hockeyn i Umeå utan för hockeyn i hela Norrland! Det Nordligaste laget i Allsvenskan är nu Mora....från Mora till Kiruna är det 113mil!!! Visserligen kommer med största sannolikhet Sundsvall bli erbjuden en gratisplats i Allsvenskan och det förbättrar ju situationen lite gran iaf! Men ponera att Sundsvall väljer att "börja om" i ettan!...då måste det omgående ske nån form av förändring inom seriesystemet för hur ska Norrlandshockeyn kunna resa sig annars!? Nu kanske det inte bara är avstånd mm som gjort att just Björklöven gått i konkurs, på tok för hög lönebudget för mediokra spelare är nog även det en stor bov i dramat!

Nu hoppas jag att Sundsvall tar chansen och tänker till ordentligt inför nästa år....vad gjorde vi fel och vad måste göras bättre och hur ska vi genomföra det!?

Läget för Norrlandshockeyn kommer, hur än Sundsvall gör..vara katastrofal!! Vi har ca 90 mil "hockeyland" norr om Sundsvall och enligt mig inte ett enda lag som har spelarmaterial, ekonomi eller publikintresse för att klara ett avancemang till Allsvenskan! Sorgligt men sant...

Modo, Timrå, Skellefteå och Luleå....det måste även ligga i deras intresse att fler lag i norrland tillhör Allsvenskan!? Därför tycker jag att att dom måste sätta sig ner tillsammans och diskutera hur man kan hjälpa till med detta!

//Berra


 


Forza Modo...

Anton Hedman, Hela 38 poäng på 122 matcher i Allsvenskan! Undra om han kliver rätt in i första femman tillsammans med Häggström och Kristian Forsberg...Den linan lär säkert skrämma övriga lag i Elitserien.... för dom vet väll om att dom ska spela Elitserien även nästa år!!?? =)


Innebandycup..

Nu har spelschemat kommit. Vi spelar i Grupp 1 tillsammans med Wallmans m.fl, Tjockryggarna och Härnö Vikings.

Vårt spelschema:

Lördag 17/4

09.30 Härnö Vikings - Team Bauer
13.00 Tjockryggarna - Team Bauer
16.00 Wallmans m.fl - Team Bauer

1:a eller 2:a är det som gäller för fortsatt spel på söndag!

Truppen i sin helhet

Målvakt:

#23 Mathias Johansson 

Utespelare:

#74 Marcus Berglund
#33 Bob Sannemo
#4 Mikael Öberg
#55 Christoffer Holst
#11 Marcus Johansson
#24 Fredrik Halvarsson
#93 Markus Halvarsson
#00 Jan Erlander
#14 André Erlander
#19 Basse Håkansson

Matrialare/Waterboy #10 Anders "Peggen" Hälldahl

Visa nu erat stöd och kom till Landgrenshallen på lördag!!


//Berra

 


Delade meningar..

Ja att det råder låg stämingen i Sundsvall idag är det nog inget tvivel om.. Tankarna om hur det ska gå framöver är många!
Ledningen i Sundsvall är iaf fast på att det blir bara ett år i div 1, bra att dom TROR det iaf... Lycka till säger jag!
Att gå från Div 1 till Allsvenskan är sjukt sjukt svårt och när det drar ihop sig till Play off där man skall möta lag som Vita Hästen, Huddinge, Asplöven, Olofström, Nybro osv kan allting hända och efter det ska man klara en topp 2 placering i en Kvalserie där 2 lag från allsvenskan ansluter.... nä Sundsvall, ni kommer få det jobbigt om ni räknar med att det "bara" blir en säsong i ettan!
En del kommentarer handlade mycket om varför inte Timrå och Modo hjälpte Sundsvall mer eftersom man skickar spelare lite då och då till Svall för att dom ska få mera spelatid osv..vart ska dom skicka dom nu? Varför inte Härnösand!? ;)
Nä men helt ärligt så ligger det ju lite i det...detta är självklart inte bra för hockeyn i västernorrland men samtidigt så kanske man lär sig nått av detta!?
Ska man se detta positivt vilket jag gör i allra högsta grad så kommer Div 1 Norra B äntligen bli snäppet bättre, Sundsvall, Östersund, Hudiksvall, Härnösand, och med Kramfors som nykommlingar från Div 2 kommer vi få se många intressanta derbyn nästa säsong..
Sundsvall har nu i många år, efter Modo & Timrå varit det bästa laget i västernorrland, jag är ganska säker på att detta kommer ändras för det vore väll märkligt om inte övriga lag i Norra B vill knäppa Sundsvall på näsan...!??

//Berra

En intressant kväll....

AIK tillbaka i elitserien...Stort Grattis!! Helt övertygad om att det kommer bli bra drag på Hovet nästa säsong! =) Även sjukt starkt gjort med tanke på att säsongen 2004/05 spelade laget i div 1, dit dom blev tvångsnedflyttade pga ekonomin, nu trillar det in åtskilliga "gratis" miljoner från hockeyligan och förvalltar man dessa rätt tror jag att AIK har alla chanser att bli ett stabilt elitserie lag igen! Men nog snackat om Solna asen....Bajen Fans Hockey har ju även dom börjat sin klättring uppåt igen! ;)

Vi går istället vidare till den andra kvalserien, den till Hockeyallsvenskan! Sundsvall tog idag emot Tingsryd i en direkt avgörande match om vilket lag som spelar Allsvenskan nästa säsong. Tingsryd beövde "bara" oavgjort, Sundsvall va tvungen att vinna under ordinarie tid.
Redan på parkering till Gärdehov insåg jag att detta kommer bli en mycket intressant kväll, fick nämligen köa i ca 30 min för att komma in. (undra när det hände på Gärdehov senast) Drygt 2200 personer, givetvis flest Sundsvalls supportrar men även ett bra gäng från Tingsryd bidrog till en brutalt bra stämning i hallen.
Att matchen sen vände fram och tillbaka gjorde ju inte spänning mindre direkt... 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, och 3-2 till Svall med 15 min kvar att spela, Sundsvallsklacken fick nytändning och jag är ganska säker på att minst 2000 av besökarna trodde att Sundsvall skulle klara detta!
Då...kliver han fram, precis när jag satt å funderade vart han hade varit hela matchen, Matt "Miljonmannen" Davidson ( http://eliteprospects.com/player.php?player=9715 ) pang 3-3 efter markerings miss med stort M!!
Sundsvall jagar och jagar och med ca 2 min kvar av matchen plockar Djoos ut målvakten...backarna gör som dom gjort hela matchen...slarvar@gärdehov.helatiden.nu! 3-4 och nån värre besvikelse har jag aldrig sett, folk kastar allt möjligt in på isen samtidigt som hallen snabbt börjar tömmas...Sundsvall är i Div 1 (nått som jag verkligen inte trodde på efter matchen mot Olofström) och Tingsryds AIF är klara för Hockeyallsvenska 2010-2011... GRATTIS!!
Lägger ut lite bilder samt videoklipp från matchen, (ursäkta den dåliga kvaliten) å sen kommer nog ett inlägg lite senare när jag läst igenom alla kommentarer och reaktioner från denna grymt underhållande hockeykväll..

Men en sak som slår mig direkt... Sundsvall vs Kramfors lär knappast dra 2200 personer till Gärdehov nästa år.... =)

//Berra


Slutsignalen...

http://www.youtube.com/watch?v=u6a4KMt7D4A
...


...


...


Vi byter sport....

AIK Hockey byter sport, men bara för en helg! =) Nästa helg ställer vi upp med ett lag i Tandläkare Strid Cup! Innebandy för er som inte visste det... Känns som att ända hotet mot seger i den cupen är Domaren! ;)
Så 16-18:e April är det bara att placera er i Landgrenshallen, då kommer det rullas boll på HÖG nivå!

Truppen får vara på max 11 man och dom som ska försvara Team Bauers färger är följande

Bob Sannemo
Christoffer Holst
Marcus Berglund
Marcus Johansson
Mathias Johansson
Fredrik Halvarsson
Markus Halvarsson
Basse Håkansson
Janne Erlander
André Erlander

Plats 11:a verkar i skrivande stund vara "öppen för förslag" men en som enligt facebook verkar vara sugen är Christopher Elf, han hade ju tydligen snurrat upp Matte J 14 ggr på teamets innebandy träning igår...säger kanske inte så jätte mycket eftersom vi valt att placera Matte i kassen! =)

-------------------------------------------------------------------------------

Måste även skriva några rader om kvalserien....Minst sagt intressanta resultat igår! Leksand va FAN håller ni på med?? Igår mötte dom ett djupt avsågat Växjö, vid vinst har dom haft allt i sina egna händer inför sista matchen...hemma mot Almtuna!! Vad händer...jo 5-2 i arslet samtidigt som Solna tattarna vann borta mot Södertälje!
Nu har AIK ett sjukt bra läge att göra comeback i finrummet, Växjö hemma på Hovet kan väll inte bli annat än seger!? Kul för Härnösandsfostrade Henrik Eriksson som har chans att för andra gången ta ett lag till Elitserien! (Tidigare Timrå) http://www.eliteprospects.com/player.php?player=275Hoppades faktiskt lite på Leksand, men förlorar man mot Växjö är man fan inte värd att gå upp...och eftersom jag vill se ett nytt lag i Elitserien så är det ju bara att hoppas på att AIK vinner, ELLER...varför kan inte Växjö slå AIK, Södertälje slå Rögle samtidigt som Almtuna vinner mot Leksand..ja då spelar Uppsalas stolthet Almtuna i Elitserien nästa säsong..det vore isf en skräll minst lika stor som "Vilda Väsby"...skulle sen va kul och lägga Leksand och Rögles spelar budget bredvid Almtunas! =)

Nog med spekulationer..på söndag avgörs det!!

//Berra


Blir ingen "ettan" för Sundsvall


Sundsvall låg ju som bekant illa till inför gårdagens match mot Olofström, dom var piskade och vinna för vid en ev förslust hade den Allsvenska platsen varit långt borta...

Men igår fick man verkligen se skillnaden mellan "ettan" och Allsvenskan... Olofström blev totalt utspelad!! Sundsvall började lite halvdåligt i första men blev bara bättre och bättre och kunde till slut vinna hur enkelt som helst med 7-2! Första kedjan med Zetterström-Olsson-Johansson va grym, särskilt Kapten Daniel Olsson (2+3)
Olofström trodde jag skulle bjuda på bra mycke bättre motstånd efter allt man hört om dom men helt ärligt så blev jag inte det minsta imponerad... En spelare hade dom som lyckades skapa oro i Sundvall och det va Hampus Klozz född -89...bland det snabbaste jag sett!!

Forsättningen i kvalserien kommer bli sjuuukt spännande, 2 omg kvar och allt handlar om Oskarshamn, Tingsryd och Sundsvall där Oskarhamn nog har det lättaste schemat..
Tingsryd kunde med en vinst hemma i Dackehallen igår mot Oskarshamn nästan säkra ett Allsvenskt kontrakt...men likt tidigare år verkar det Allsvenska "gipset" lagt sig över Tingsryd förlust med 2-4 och nu MÅSTE dom vinna mot Sundsvall i den sista omgången för att kunna ta sig till Allsvenskan! Detta i Gärdehov!! där Sundvall nu visat att dom INTE tillhör "ettan" så jag är helt övertygad om att vi kan säga till Tingsryd..bättre lycka nästa år!!

//Berra

Då kör vi...

Är det någon som är bra på att designa bloggar så hör av er fort...=)

Som en liten början kan jag berätta att tanken med denna blogg är att ge er dom nyaste uppdateringarna om AIK Hockeys A-lag, läget i truppen, deras träningar, matcher samt en del från deras konkurrenter!

Just nu är det väldigt stilla när dom flesta i laget är mest nöjd över att säsongen är slut, vissa vet jag laddar batterierna i Thailand för tillfället och vissa har redan "smygstartat" försäsongsträningen i gymet...
Den gemensamma träningen börjar nästa vecka med ett upptaktsmöte på Sporthotellet Tis 13:e kl 18:00

Hur truppen utvecklas kommer jag uppdatera er med så fort det händer något!

Nu närmast väntar ett besök i Gärdehov....Sundsvall tar emot Olofström kl 19 ikväll! Risken är ju väldigt stor att Sundsvall gör oss sällskap i ettan nästa år så man måste ju se vad dom går för! =)

//Berra


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0