Det gick snabbt..

Jag tackar dig som la kommentaren med Schemat för DM!Spelschema Senior DM - Poolspel 2010/11

Lördagen 11 september

09.30 AIK Hockey Härnösand - Kramfors Alliansen

11.15 Team Härnösand - Örnsköldsvik Hockey

13.00 Sollefteå Hockey - Husum

14.45 HKH - Segrare i match 1

16.30 Segrare i match 2 - Segrare i match 3Söndag 12 september

10.00 Poolfinal

Lite Schema...

Imorgon onsdag spelar laget sin andra träningsmatch och den mot Kovland i Ånäshallen! Joel Enlund som vaktade kassen mot Sollefteå kommer vila denna match då han åker hem till Stockholm för att hämta diverse bohag. Detta gäller även forwarden Christian Olsen!

Isen är ännu inte klar på Högslätten men förhoppningarna är att den skall vara redo 5-6 sep...

Ingen träning innan helgen utan vi kör helt enkelt bara matcher nu.... =) Lördag väntar Teg på bortaplan!

Den 8 sep hoppas vi kunna spela den första hemmamatchen och den mot Kovland! Blir det is som vi hoppas senast 6:e kommer laget träna mån, tis och torsdag på Högslätten, fredag blir det träning i Kramfors för att känna på isen inför DM den 11-12:e

Motståndare i DM återkommer jag med så fort jag vet...

Ps. Hockeysveriges Allsvenska/Div 1 blogg tippar att det blir Allettan för oss....kul att även Mr Mjörnberg kan ha ett rätt ibland! ;) Ds.

Sollefteå värvar...

Backsidan blir nu ännu bättre i Sollefteå efter att dom lyckats knyta till sig Anders Selin från Sundsvall! Anders har på försäsongen haft try out i Norska Rosenborg men fick lämna klubben och har nu enligt Sollefteås hemsida valt att spela för dom!

Även forwarden Jonatan Sjödin från Modos J20 kommer spela för Sollefteå kommande säsong! Jonatan provade även spel i Höga Kusten förra säsongen där det blev 16 poäng på 9 matcher!

Intressant...

//Berra

3-3 i Glysis....

Supereffektiva Hudiksvall mot SuperINeffektiva Huddinge! skottstatistiken 17-42 säger ju det en del!
Hur va då Hudik!? Långt ifrån så bra som jag hade trott! Min största fundering är hur bra tro en del att dom är?? Dom flesta åkte mest runt å titta på sin egen utrustning! Niklas Johansson och Micke Sjödin såg ganska ensamma ut på plan.. Visserligen fick dom 3-3 mot ett tippat topplag men 75 % av matchen var Hudik totalt utspelade, Andra perioden fick Hudik i väg hela två skott på mål, då hade dom även ett powerplay!!! Dåliga avslut och riktigt slarviga backar i Huddinge gjorde att resultatet blev som det blev!

* Kul att se Jeppe Andersson, en av dom bättre på plan och han kommer tillföra sjuk mycket för Huddinge i år..1+1 denna match!

* Hudik saknade 3 ordinare backar...ja det märktes!

* Jag hade glömt bort hur kallt det va i en ishall...fy fan!

* Big Mac smakade bra även i Hudik..


Scoutning...

Imorgon söndag dra bloggen söderut för att se om Hudiksvall är lika bra som på pappret! Härnösands sonen Jesper Anderssons Huddinge kommer på besök i Glysis och det kan ju givetvis inte missas!! Är det någon som känner sig sugen att hänga med så är det bara att ringa!!

//Berra

Första matchen..

Igår spelades första träningsmatchen och den slutade med vinst mot Sollefteå med 2-0!! Undertecknad var ej på plats med enligt den första rapporten svarade nya målvakten Joel Enlund för en kanon insatts och målen gjordes av Filip Holmgren och Markus Halvarsson...

Bra start grabbar!!


//Berra

Mindre än en månad kvar..

Säsongen börjar närma sig och jag tänke köra en första kommentar kring övriga lag i serien..

Örnsköldsvik
En sammanslagning mellan ÖSK och KB65! Kollar man på spelartruppen återfinns en hel del KB65 spelare från förra året. Dom mest intressanta nyförvärven skulle jag vilja säga är Jonas Norberg från ÖSK, Jonas Brorsson, Östersund/Härnösand och framför allt Niklas Granberg, Sundsvall. Den sistnämnde kanske inte öst in poäng i Allsvenskan men han har visat tidigare att han kan göra mängder med poäng i ettan!!
Kännbara förluster är ju givetvis "Bröderna" Micke och Tommy Pettersson, Andreas Byström på backen har inte 100 bestämt sig om kommande säsong men eftersom dom även tappat Magnus Signal Bergius så kan jag tänka mig att Coach Karlin håller tummarna om en påskrift!
Laget har hunnit med en träningsmatch mot Teg...förlust med 6-4!


Östersund
Intressanta nyförvärv, inte direkt! kännbara förluster, en hel del! Östersund är alltid Östersund men tittar man bara lite snabbt på förluster inför kommande säsong så förstår nog alla att det inte blir samma klass på hockeyn i Z-hallen denna säsong! Nisse Bergström, Henrik Hetta, Johan Jönsson, Stefan Sterner, Jocke Toivonen, Erik Englund, Jonas Brorsson, och kanske även Jesper Larsson......ni förstår själva!!
Östersund har hunnit med två träningsmatcher mot Norska Rosenborg, en vinst och en förlust!

Presidenterna lär få skrika sig riktigt hes i år....


Sollefteå

Var nykomlingar i ettan förra säsongen och hade det inte allt för lätt! blev dock bättre ju längre säsongen gick! (lite pga välbehövlig rutin i form av Bylund/Sundin samt Henrik Heino)
Sollefteå mönstrar nästan samma lag som ifjol! Även om Niklas Öhman spelade några matcher förra säsongen så har han nu skrivit på för hela säsongen vilket givetvis är riktigt bra! Unge Lars Jansson från Östersund ska bli kul och se om han lyckas! Han kommer garanterat få mer speltid än förra året!


Kramfors

Nykomlingar inför denna säsong! Ett väldigt ungt lag som kommer störa många vid vissa tillfällen! Man kan nog räkna med att dessa unga grabbar kommer åka skridskor som aldrig förr....detta kommer dock inte räcka hela säsongen och nån Alletta plast känns avlägset!Kovland
Ja jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om dom... som vanligt är det väldigt tyst om spelarläget! Ser man till tidigare år brukar det ju dock lösa sig med en bra mix av ungt och lastgammalt! =)
Nä men jag tror faktiskt att vi kommer få se ett litet nytt Kovland denna säsong med större delen unga spelare! Holmström-Coox tror jag blir intressant och se, hört många gnälla att hans minus är storleken... men så vitt jag vet finns det mängder av duktiga hockeyspelare som är kort i växten!?
Kovland har även ett nystartat sammarbete med Sundsvalls J-20...därav anledningen till att jag tror på ett mer ungt Kovland!!
Träningsmatch imorgon Lördag mot Sollefteå!Njurunda

Fick pga bildandet av Örnskölsvik Hockey en "Gratisplats" i ettan denna säsong.... Efter en katastrofal vårsäsong och ett bedrövligt kval får dom alltså spela vidare ändå....
Nu har dom dock lyckats knyta till sig några riktigta kanon förvärv och jag har väldigt väldigt svårt att tro det blir en repris från förra året! Daniel Back, Niclas Lundberg, Svante Broström är några
av dom nya som jag vet kommer tillföra en hel del. Även hört rykten om att Christoffer Erixon skall var på väg till Njurunda och då börjar det helt plötsligt osa Allettan för laget som borde varit i Tvåan..Hudiksvall
Hudik visade redan förra året att man satsar uppåt i seriesystemet, blev dock tvärstop i playoff mot Vita Hästen men det känns ändå inte som ett dåligt avslut på säsongen, Vita Hästen var enligt många
ett av dom bästa div1 lagen i sverige förra säsongen! Till denna säsong kan jag inte komma på någon märkarbar förlust utan endats riktigt bra nyförvärv och kontrakts förlängningar av lagets toppar
från förra året! Ex på nya inför denna säsong är först Jonas Lindström, han provade förra året på spel i södra ettan och gjorde väll knappst bort sig...åren innan det hade han lekstuga i Norra B, ska därför bli rikigt kul att se vad han kan uträtta denna säsong! Niklas Johansson från Sundsvall, (även några matcher med Bofors förra året) Han har tre rätt hyfsade säsonger bakom sig i Sundsvall med totalt 138 matcher och 62 poäng...lägg där till 61 poäng på 32 matcher i Piteå tröjan säsongen innan det!! Johannes Westring från Piteå gör comeback i Hudik tröjan... stabil back med en grym skridskoåkning, även rutin från Allsvenskan!
Sen det kanske mest intressanta ryktet på eliteprospect ( iaf om man ser till Norra B )... Magnus Nilsson till Hudik!? Skulle givetvis med sin rutin från Elitserien vara en grym förstärkning, tydligen är en påskrift inte långt borta!
Känns kanske dumt att tippa serien redan nu men om Hudik missar allettan ska jag springa naken in på isen under en match i E`ON Arena...Jag LOVAR!!! Skulle nästan kunna ta bettet på att dom blir ohotad etta i serien men allt kan ju hända i hockey... =)
En träningsmatch har dom redan hunnit med och den slutade med vinst borta mot Valbo med 3-0
På schemat finns även träningsmatcher mot Huddinge och Vita Hästen inplanerade...ska bli riktigt kul att se hur dom står sig mot den typen av motsånd!


För er som vill ha en redogörelse från AIK Hockey så kommer den lite senare när vi har tagit ut den slutgiltiga truppen!

//Berra


 

 

                                                                                                                                                     

 

 

Internmatch..

Ikväll kl 20.20 har laget internmatch i Kramfors! Efter internmatchen kommer även den första bantningen av truppen att ske!

Nytt i truppen är att vi kommer att få besök av 2 st Try out spelare från Sundsvalls J-20
Backen som vi har jobbat på under en tid tackade tyvärr Nej igår!! så vi får helt enkelt leta vidare!

//Berra

Halvarsson lämnar...

Fredrik Halvarsson väljer att börja ett lärlingsjobb i Stockholm och kommer därför lämna truppen! Ny klubb ej klar men att det blir ett lag i Stockholms serien är väll ingen galen gissning!?

Lycka till Halvar!!

Thomas ansluter!

Thomas Öberg meddelade igår att han spelar gärna så mycket som möjligt med oss iår! Han har sedan en tid tillbaka bestämt sig för att börja en yrkesutbildning i Skövde, men nu när starten på denna utbildning inte är fören senare i höst kommer Thomas köra med oss fram tills flytten! Thomas är alltid en stor tillgång och personligen hoppas jag att skolan flyttas fram ännu längre!! =)

Välkommen tillbaka!!


Första ispasset!!

För dom intresserade så går vi på is ikväll på den exemplariska tiden 21.30 i Kramfors!! Alla nya är inte på plats men det kommer ändå var en mängd spelare på isen då vi även kommer ge 4 st spelare född -95 chansen att visa upp sig!

Några nyheter i truppen har jag inte men vi hoppas att vi snart skall kunna presentera en alt. två backar till!

Första träningsmatchen spelas den 25:e augusti mot Sollefteå!

//Berra


Ännu en forward!!

Vi ökar på konkurrensen ytterligare på forwards sidan!

Hjalmar Ullén från Östersund ansluter till truppen imorgon tisdag! Hjalmar kommer även avsluta sitt sista år på gymnasiet i Härnösand.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=20008

Välkommen till klubben!

Ny Målvakt!!


Joel Enlund är namnet på vår nya målvakt! Han kommer närmast från spel i Belgien men har innan det, hunnit med 5 säsongers Div 1 i Vallentuna och Väsby! Joel kommer ansluta till truppen tillsammans med Christian Olsen nästa helg!

Vi hälsar Joel varmt välkommen till klubben och lycka till!!

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4678

Tyvärr ingen Håkansson...

Basse Håkansson har nu bestämt sig för att det blir studier i Stockholm och måste då tyvärr tacka nej till spel denna säsong! Riktigt tråkigt då han var en av våra bättre spelare förra säsongen!

Kan även avslöja att vi nu gjort klart med en rikigt bra målvakt....vem det är meddelas lite senare! Känns riktigt bra att vi nu har 3 duktiga målvakter när vi går på is till veckan!

//Berra

RSS 2.0