Hemmamatch..

Åter dags för hemmamatch, denna gång mot Örnsköldsvik!

13-2 i baken senast och många har frågat vad fan som hände....ja det kan man undra! Jag har valt att inte ens kommentera den förlusten...det får självklart inte hända men nu hände det ändå...GLÖM OCH GÅ VIDARE!
Ni som kommenterar att vi bör rensa i laget.. " Inte kul att betala 50 kr för att se ett lag förlora " Ja jag vet inte vad jag ska säga... Medgångssupporter!?!?!

Kvällens motständare Övik har även dom haft en lite seg inledning på säsongen men börjar nu hitta formen och jag är helt övertygad om att det blir riktigt tufft ikväll!

På skade sidan finns (Vad jag vet ) Thomas Öberg, Eric Eriksson, Johan Karlsson! Hur det är med Christian Olsen är jag lite osäker på! Alltså ser det inte jätte ljust ut på backsidan...

Öberg och Eriksson skulle prova men kan inte garantera spel.

Ny back ansluter troligtvis imorgon!

Lycka till ikväll grabbar!

//Berra


VINST!!!

Lite sådär i första perioden men sen blev det åka av... Vi forstätter på samma bana som dom två tidigare matcherna, bra skridsko åkning, först i närkamperna, bra passningsspel m.m... 4-1 på tavlan efter tre perioder och dom få tappra själarna på läktaren kan inte gnälla på att dom inte fick valuta på entré pengen denna afton!

Forsatt bra back spel på alla fronter... Vill väll kanske höja backparet Eriksson/Öberg lite extra!! Forwards skapade inte överdrivet mycket framåt i den första men fick nån form av nytändning efter paus...full fart framåt och dom pressade studtals fast Kovland rejält i deras zon. Alla forwards är värd beröm men vill även här plussa lite extra för Robin Johansson...riktigt bra match! Även kul att se Boris göra sitt klart bästa framträdande för säsongen!!

- Gradins citat från allehanda..."Mot Sollefteå föddes det något bra"
Det är bara att hålla med...fortsätt så här grabbar och det kommer bli en grymt rolig säsong!!

Själv parkerade jag i restaurangen med kvällens matchvärdar Länsförsäkringar och alla va ganska överens om att även Acka Larsson gjorde en kanon insats...IGEN! Grymt käk!!

Domar insatsen idag då?? Grymt bra...helt fantastisk bra, kan inte bli bättre...ojojoj 6+ av 5 möjliga!! ;)

Östersund borta på söndag...ännu en väldigt tuff borta match men som sagt....vi är nu ett lag att räkna med!!

Ps. Bra tippat Holst....Hade du inte haft så målkåta lagkompisar som Olle Strömvall hade det ju blivit 3-1!! ;) Ds.

//Berra


BBBönderna från Kovland...

Varning för Skotrar, Volvo 240 och Snowjoggings....Det är alltså Kovland som kommer på på besök till Högslätten ikväll!!

Ett lag som vi ALLTID haft svårt mot dom senaste åren och jag tror inte kvällens match blir något undantag, ett (för att vara Kovland) ungt lag som ofta spelar med bra fart så vi får hoppas grabbarna är på tårna vid nedsläpp!


Ställde Herr Holst mot väggen igår med lite frågor inför matchen.

1: Det är nu dags för 10:e omgången av årets serie. Vad tycker du om resultaten så här långt, vad måste vi göra bättre?

Klart vi hade velat ligga högre upp i tabellen det är ju inget att sticka under stolen med, men det är många poäng kvar att spela om. Tycker vi har blandat och givit lite väl mycket, vissa matcher spelar vi kanon och vissa matcher har vi lite mycket misstag som motståndarna utnyttjar. Vi måste höja lägsta nivån, för högsta nivån vet vi att vi har och när vi är där är vi med i matcherna mot topplagen.

2: Vad har du att säga om kvällens motståndare Kovland?

Är ett ganska ungt lag med mycket energi på deras forwards kör på med ganska bra fart i framför allt anfallzon.

3: Du gör nu din 2:a säsong i AIK Härnösand, Hur trivs du i laget och staden?

Trivs riktigt bra framförallt i laget vi har riktigt skönt gäng där alla står upp för alla känns riktigt kul och gå till träningarna och matcherna varje dag. Staden trivs jag med bra i, ganska nära till allt, bra tränings möjligheter finns, och vill du till nått större så är ju Sundsvall inte långt borta.

4: Du, Filip Holmgren och Tobbe Sjödin har ju bildat en första kedja flera matcher i år och producerat mål varje gång ni spelat ihop, varför fungerar ni så pass bra ihop?

Jag tror att vi är en väldigt bra mix av olika spelar typer som kompletterar varandra väldigt bra och alla vet sin roll och gör de dom är bäst på varje match, gick riktigt bra på försäsongen så kul att Tobbe är tbx nu också.

5: Har du något speciellt mål med säsongen?

Målet är ju fortfarande allettan många poäng kvar att spela om och vi ska dit till vilket pris som helst.

6: Slutligen, hur slutar matchen idag??

Vi vinner med 3-1


Jag tackar Holst för dom svaren och önskar han och hela laget lycka till i kvällens mycket viktiga match!!


Ses på Högslätten!


//Berra

På östkustfronten intet nytt..

Precis som överskriften säger har jag inte så mycket nytt att berätta! Jag själv åker ikväll till Modoland för cup med Team 97, A-laget tränar ikväll och imorgon bitti och sen väntar en tuff borta match i EPAtraktorland! Spelar mässigt är läget i laget (just nu iaf) samma som inför matchen med Sollefteå! Återkommer självklart om det blir några ändringar..

Om det ske någon ytterligare förstärkning till laget kommer beslutas under ett möte på söndag..

Kul att bloggen igår mer än dubblade sitt rekord på antal unika besökare....Tackar!! ;)

Våran ena keeper Marcus Johansson har som säkert många av er vet en bror i Team Härnösand... Hittade ett klipp på youtube när denne Mathias lägger en straff....Din målgest måste du se till och föra vidare! =)
Nu lirade ni hockey i 60 min... ;)

Sollefteå kom till Högslätten som ett obesegrat lag men fick åka hem mot svinåsen med 0 poäng!! Det syntes redan första bytet att Aik va riktigt jävla taggade, full fart på skridskorna, etta i närkamperna, enkelt spel (förutom vid Sollefteås 1-1), osv.

-"Första riktiga hockeymatchen" sa en mycket nöjd Peter Gradin efter matchen.

- "Motivation slår klass" sa en mindre nöjd Dick Mohlin....som även hävdar att deras segerrecept är hårt jobb?
Är inte hårt jobb lite närmare motivation än klass??

Nä motivation slår klass.. det är när man i denna serie vinner mot Hudiksvall...Sollefteå har ingen klass, har aldrig haft och kommer aldrig ha!

Hela laget gjorde en grym insats och vi visar verkligen att vi vill vara med och slåss i denna serie, spelar vi så här kommer vi garanterat vinna fler matcher. Sollefteå var ju som sagt obesegrade och nu slog vi dom.....då har vi väll chans mot alla lag!? =)

* Debut för nya backen Eric Eriksson....en mycket bra sådan!

* Längd mässigt seriens minsta kedja (!?) med Robin, Halvarsson, Näslund hade en jävla speed igår och checkade stundtals sönder ett frustrerat Sollefteå.. kul att det är just den kedjan som gör kvällens GWG! (Robin Johansson)

* Måste vara jobbigt att möta Holst..

* Jens Andersson...vad håller du på med?

                                                                                
Nu tuggar vi vidare och nästa på tur är Hudiksvall borta... givetvis en av säsongens absolut svåraste matcher men som sagt...vi kan slå alla!!

//Berra


Obesegrade Sollefteå...

Ny hemmamatch ikväll och det är Sollefteå som gästar Högslätten, ett Sollefteå som är det enda laget i serien som är obesegrade!!

Vi har nu lämnat bottennappet mot Njurunda bakom oss och nu jäklar kör vi!! Om inget hänt under dagen så kommer vi att spela med nästan fullt manskap ikväll, om jag inte är helt fel ute så är det endast Christian Olsen som är borta ikväll. Nya Backen Eric Eriksson kliver in direkt i laget och kommer spela ikväll.
Kan även meddela att Oskar Arvidsson igår bestämde sig för att kliva av truppen. Vi tackar för den tiden som varit och önskar Oskar lycka till i framtiden!

Bryt nu för fan Sollefteås segersvit!

//Berra

Tråkigt..

Ja som många kanske vet så har resultaten inte gått våran väg, eller iaf inte som vi hade hoppats på! Missnöje på många punker och en del av er som läser detta har även läst Peter Gradins tankar efter matchen mot Njurunda! Nu har Gradin haft ett långt samtal med spelarna och förhoppningsvis skall det ge resultat.

Vad gäller truppen så har Thomas Öberg mycket glädjande bestämt sig för att stanna kvar hos oss vilket är fantastiskt kul för både klubben och övriga spelare i laget!
Vi kommer även få hit en ny back idag, Erik Ericsson. Han kommer närmast från Malmö J20 Super Elit men kommer ursrungligen från Stockholm.

På tränarsidan kommer som det stog i tidningen, Stefan Gradin och Micke Öberg hjälpa Peter i båset. Nu är det även klart att Micke Alenius hjäler till. Så chansen att Herr Gradin nu blir ensam i båset är väldigt liten!

Nu hoppas vi på en nytändning hos grabbarna och ser fram emot en bra match på Högslätten imorgon!!

//Berra


Vinst..

Ja det blev tillslut vinst i derbyt mot Kramfors idag, dock efter förlängning! Själklart är det bra att vi vann men att vi inte kan göra det efter 3 perioder tycker jag helt ärligt är bedrövligt...
Ledning med 3-0 efter 10 min....grymt bra spel och snygga mål! Sen slutar vi helt (av nån anledning) spela hockey.. Efter första perioden är ställningen 4-1!

Kanske ligger mycket i Boorks klassiska kommentar...det värsta man kan leda med i hockey är 3-0!?
Farten och viljan vi hade första 14-15 minuterna i första blev som bortblåsta resten av matchen, vi är knappt först på nån puck, delar knappt ut en tackling, slår slarviga passningar och BJUDER in kramfors i matchen...efter att förlorat den andra perioden med 0-3 är då ställningen 4-4 inför sista.. det tar ca 15 min av tredje innan vi vaknar till och börjar åka skridskor som i början på matchen! 

Holst sätter 5-4 i början på förlängning och sett över hela matchen så tycker jag det va rättvist att vi fick bonus poängen...känns dock lite som vi slarvade bort en viktig poäng! En match är ju 60 min å inte 15...

Grattis till segern iaf grabbar!! ;)

//Berra
 


Trolig Radioskugga...

Undertecknad kommer i eftermiddag åka till obyggden för Träningsläger med Team -97...Datorn är med men om nått internet finns är nästa fråga! Kan därför bli dåligt med inlägg under helgen...

Match imorrn mot Örnsköldsvik, matchen spelas i Skabbräven Center...ansiktsmask och skyddsdräkt rekommenderas om ni funderar på att se matchen! Läget i laget med skador osv, samt ev intervju lägger jag ut imorrn..... om jag kan!

Nyheten jag pratade om är att vi troligen blir förstärkta på backsidan...inget 100 klart än så nämner inga namn!

// Berra


RSS 2.0