Skärpning..

Ja dom få som var på Högslätten igår vet ju att vi gjorde en mindre bra match...eller det va en SJUKT DÅLIG match.... Ska inte kommentera matchen allt för mycket, Tränare Gradin har gett kommentar till tidningen och jag kan bara hålla med han...vi måste börja om!!

Men en sak... jag efterlyste bättre PP, vad händer!? Jo efter exakt 5 min å 22 sekunders 5 mot 4 spel skjuter vi vårat första skott på mål i PP !?!? På det skottet blev det retur och MÅL....

Kommer nog komma några nyheter under dagen...

//Berra


Match nr:4

Dåligt med uppdateringar på några dagar...ber om ursäkt för det! Men har helt enkelt haft liiiite mycke på slutet!!

Match nr 4 ikväll och det är Östersunds tur att gästa ladan på Högslätten! Ett Östersund som jag inte direkt har höjt till skyarna inför denna säsong, främst med tanke på dom tunga spelarförlusterna...
I premiären mosade dom Nya Örnsköldvik med hela 14-2!!!? Det var det nog många som frågade sig hur bra dom är efter den matchen...självklart bättre än vad jag har trott men långt ifrån så bra som 14-2!
Efter den macthen har det däremot inte blivit nån fler 3 poängare...en svit dom enligt sin egna hemsida ska bryta ikväll!! Vi får väll se hur det går.... =)

AIK (det riktiga AIK) kommer närmast från en sudden vinst borta mot Kovland! Lite synd att det inte blev 3 poäng då vi ledde matchen en bra bit in på tredje perioden! men men...2 poäng borta i Ånäshallen är ju inte helt åt helvete det heller!

Träningen igår hölls av Pelle Wiklund då Gradin agerade Gnagare i Canal+ Studion.... Det va tydligen nån speciell tillställning i Globen!?
Enligt rapporter tränande Olle Strömvall för fullt efter sin Axelskada, Tobbe Sjödin är ännu inte helt ok efter sin hjärnskakning och spelar troligtvis inte ikväll. Robin Johansson har haft ledigt en vecka för utlandssemester och ska vara tillbaka idag men jag vet dock inte om han kommer köra ikväll...troligtvis inte!

Nu hoppas vi att första 3 poängaren kommer...och får vi bara vårat PP att bli lite effektivare kommer vi inte ha några problem att ta dom 3 poängen ikväll!! ;)

19.00 börjar matchen... Ynka 50 spänn i entrén å en Tia för kaffet... Välkommen!!

//Berra

Friday night game..

Omg 3 i Div 1 Norra B står på agendan och laget åker ikväll till fantastiska Ånäshallen i Kovland! Ni som tycker att Högslätten är kall kan sätta sig i bilen och åka ner till denna hall! Kall, Kallare, Kallast, Orinken, (Svedjeholmen) och sen Ånäshallen! Ända bra minnet jag har från den hallen va när man för första gången (förra året) fick ett slagskott att lyfta från isen och flyga iväg i sån satans fart att pucken gick rakt igenom plexit...det kallar jag TRYCK!! ;)

Laget ikväll har jag tyvärr inte jätte bra koll på men Filip Holmgren är iaf tillbaka i spel. Tobbe Sjödin, Robin Johansson och Olle StrömVall vilar pga olika anledningar!
Lindström hoppas jag är tillbaka på back sidan men det är oklart pga jobb!

Målvaktsparet är samma som mot Hudik, Joel Enlund och Sebbe Haglund!

Undertecknad kommer tyvärr inte vara närvarande men kommer följa matchen via den fantastiska sidan swehockey..

Lycka till grabbar och se nu för fan till att komma hem med 3 poäng!!

//Berra

Reklam från Staterna...

Hittade en rätt rolig reklamfilm på youtube... =) Ljud på..

Ändå en rätt bra match..

Förlust i hemmapremiären mot Hudik med 1-4, sista målet i öppen kasse! Visserligen vann Hudik skotten rätt överlägset och puckinnehavet vägde över rejält till gästerna men jag tycker ända att vi gör en rätt bra match, speciellt med tanke på dom spelarna vi saknade! Vi spelade smart och höll Hudik så mycket som möjligt utanför slottet och gick sen på kontringar! Flera av dessa kontringar väldigt farliga, tyvärr gör vi det kanske lite väl svårt när vi kommer in i anfallszon!

Hudiksvall va givetvis det bättre laget men skulle vi kunna utnyttja våra powerplay bättre och SKJUTA MERA så skulle vi kunna pressa även ett lag som Hudik längre fram på säsongen!

STORT PLUS till Joel Enlund i målet!!

//Berra

Hemmapremiär..

Ikväll är det då dags för säsongens första hemmamatch! Motståndet är tuffast möjliga då det är Hudiksvall som gästar Högslätten!

Läget i laget är lite osäkert just nu men igår på träningen saknades följande

Filip Holmgren, sjuk
Markus Halvarsson, sjuk
Tobias Sjödin, vilar fortfarande pga hjärnskakning
Robin Johansson, Utomlands
Olle Strömwall (tränade igår på is men är ej med ikväll pga en axelskada)

Självklar mycket tråkigt att vi saknar så pass starka kort just mot Hudiksvall men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen, hoppas bara ingen fler måste kasta in duken för då blir det riktigt jobbigt!

Nu finns ju möjligheten att nån av grabbarna har käkat någon form av mirakelkur under natten och är redo för spel ikväll...hoppas!!!

Återkommer när jag vet mer..

//Berra

A-Laget behöver hjälp...AIK Härnösands A-Laget söker arbetstillfällen omgående till våra spelare. Vet du/ni någon som är intresserad av arbetskraft eller om ni har något tips så får ni gärna kontakta mig!!

// Mvh

Marcus Berglund
070-538 62 88
Aldrig kul med torsk..

Premiären är avklarad och den slutade med en svidande förlust med 2-1 efter straffar! En match som Sollefteå anser att dom borde vunnit!? Det var enligt mig en riktigt jämn match, första perioden gick fram och tillbaka och vi fick med oss 1-0 in i omklädningsrummet, målet gjort på straff av Daniel Näslund! Andra perioden kan jag erkänna ett litet övertag till Sollefteå och dom fick till slut hål på mycket duktiga Joel Enlund i kassen.
Tredje perioden var ganska tvärtemot andra, nu var det vi som styrde spelet och Sollefteå hade flera gånger problem att hänga med....
Vi fick en mängd chanser att avgöra i PP men tyvärr ville inte pucken inte in, kanske lite pga av mängden PP vi tränat i år är nästan lika med 0..

Ny match på Onsdag mot Hudiksvall och då lär vi nog måsta ta vara på våra chanser i PP lite bättre än mot Sollefteå om vi ska ha någon chans!

Hudiksvall vann för övrigt ganska väntat mot Njurunda i premiären! Njurunda hängde bra med i första men fick en mardrömsstart på andra... 3 mål i arslet på 40 sek!!

Ett annat minst sagt intressant resultat i premiäromgången var Östersund - Örnsköldsvik 14-2??? Hallå?? Vad fan hände där?
Har jag haft helt fel som trott att Östersund skulle bli sämre i år? eller har vi alla helt enkelt överskattat Örnsköldsvik? Nått måste iaf vara fel i Övik för man kan väll för satan inte torska med 14-2!!?

//Berra


GAME DAY!!!

Då vart dags, SERIEPREMIÄR Div Norra B!

Läget i truppen är nästan skadefritt med undantag på Olle Strömwall som fortfarande har problem med en axel!


Några korta frågor till kapten Ponus Larsson innan match.
1. Hur har försosongen varit?

- Försäsongen har varit bra, lite synd att vi fick is så sent. Men desto mer fysträning, vilket kan ses positivt.

2. Hur är stämningen i laget?

- Stämningen i laget är på topp, det busas och skojas på träningarna vilket jag tycker är goda tecken.

3. Har ni i laget satt nått mål med säsongen, klarar vi allettan?

- Det långsiktiga målet är givetvis att vi ska ta oss till allettan, det är det vi siktar på.

4. Hur känns det att få rollen som lagkapten denna säsong?

- Rollen som lagkapten trivs jag mycket bra med, det innebär givetvis mer ansvar och press vilket passar mig utmärkt.

5. Slutligen...hur slutar premiären?

- Premiären mot Sollefteå blir verkligen spännande, det brukar vara tuffa matcher mot dem och detta blir nog inget undantag. Vi är väl förberedda och går självklart för 3 poäng.

Jag tackar Pontus för det och önskar han och hela laget lycka till ikväll!!

Om det finns någon som vill se matchen men ej har någon att åka med upp så rullar min bil ca kl 14.30!! 3 platser finns....Ring isf!

//Berra


Vad kan man göra!?

För ca 10 år sedan var det fullsatt på precis varje match uppe på Högslätten....nog för att det är många år sedan nu men vad var det som gjorde att Härnösands publiken strömmade upp på Högslätten då och inte nu??
Motståndet va knappast bättre, lag som Heffners/Ortviken, Kovland och Husum lockade dryga 1000 personer...

Vad vill publiken se? Vad kan vi göra bättre? I södra Sverige finns det Div 1 lag som har 3000 i snitt på sina matcher! Nu menar jag inte att vi ska nå upp till den siffran men det skulle ju vara så sjukt mycke roligare för spelarna om vi ändå kunde få ett snitt på ca 500!?

Det börjar bli väldigt många som läser den här bloggen och jag är helt övertygad om att ni alla sitter inne på nått tips till att få detta möjligt!? Tacksam för förslag!!

//Berra


Ladda om...

Kom ihåg hur bra det va i helgen grabbar...tror ni hade en aning roligare då.... full focus på söndag nu så glömmer vi den där skitmatchen som spelades ikväll!! OK??

//Berra

.....

Även om man är sliten, även om man inte känner sig taggad för en träningsmatch....så kom för fan ihåg att ni representerar ett lag! Det räcker så...

Sista träningsmatchen...

Ikväll gästar Teg Högslättens ishall....(om nu världens snabbaste arbetare hinner klar med avbytarbåsen) förhoppningsvis hinner grabbarna ladda om så gott det går efter 3 matcher i helgen.

Try Out spelarna Andreas Lindström och Erik Moberg skall få visa vad dom går för under match!
Spelarläget i övrigt är att Joel Enlund vilar, Olle Strömwall fortfarande skadad, Robin Johansson är sjuk! Tobbe Sjödin vilade igår på träningen och helt ärligt så vet jag inte hur han skulle göra idag.

//Berra

??

Senior DM i ishockey för Ångermanland.....Tidningen Ångermanland lyckades inte skicka en enda ynka reporter till kramfors....inte en bild fanns i dagens tidning!??

Men att Modo DAM vann Ullas Cup måste ju självklart visas med en helsida....

//Berra

DM Guld!!!!!

FY FAN VA SKÖNT!!!

Dåligt med uppdateringar i helgen men alla vet ju att vi har spelat DM och när ni läser rubriken förstår ni hur det gick!!!

Började igår med match mot seriekonkurenten Kramfors. Började matchen väldigt dåligt och gick till periodvila med 2-2..ett resutat vi kan tacka Joel Enlund i kassen för....Andra perioden spelad vi upp oss rejält och kunde tillslut vinna utan problem med klara 6-3! Sagt det förr och säger det igen...Kramfors kommer få det tugnt denna säsong!!

Match 2 mot Höga Kusten från Div 2. Underläge från start med 0-2 och det bruka kunna ställa till problem för många lag, speciellt när match tiden endast är 2x20... vi hade dock inga som helst problem att äta upp det underläget och kunde enkelt och avstannande vinna med 6-3 (6-1)

I den andra semifinalen möttes Sollefteå och Örnsköldsvik, en match som jag knappast var ensam om att tro på Örnsköldsvik...nu blev fallet icke så utan Sollefteå kunde kriga till sig en 1-0 seger och blev då klar för final mot AIK nu på söndagsmorgonen!

Sollefteå inledde målskyttet och hade även takt pinnen i större delen av första perioden och likt matchen mot Kramfors kan vi denna gång tacka Mackan Johansson i målet...stabilt!!
1-1 i slutet på perioden genom Robin Johansson som iskallt rundade både försvar och målvakt och kunde sen enkelt lägga in pucken i nästintill tom kasse..

Andra perioden var även den väldigt jämn men tycke den vägde över lite till våran sida... En bit in på perioden fick Filip Holmgren pucken efter höger sidan och kunde hur kyligt som helst glida in i zon, vidare mot slottet och sen trycka upp en ben hårt handledare i högra XXXX:et..

Grymt stolt över hela laget, vill inte höjja nån speciell utan alla spelare gjorde verkligen allt för att bära hem segern till Härnösand...Nu väntar den stora finalen mot Modo Hockey, en match som jag tror alla spelare ser fram emot.

En summering av helgen i Pulver city (Kramfors)

* Kan man aldrig som spelare bete sig som folk om man spelar i Kramfors??

* Kan man aldrig som förälder/supporter bete sig som folk på läktaren om man kommer från Sollefteå??

* Hur i HE..... kan man sätta Div 2 domare i ett DM?? Pinsamt...

* Kan man jobba mer än Holst på en hockeyplan...svar: Knappast! Fy fan va bra..

Stort Grattis igen grabbar, nu laddar vi för seriestarten nästa helg!!

//Berra

Tävling..

Jag sticker ut hakan och tippar årets Elitserie....ni som törs utmana mig lägger in sitt tips i "kommentarer" Kanske även ska lägga en slant?.....typ en tvåhundring!?? =)

1: Hv71
2: Skellefteå AIK
3: Färjestad
4: Linköping
5: Frölunda
6: Djurgården
7: Brynäs
8: Timrå
--------------------
9: Luleå
10: Södertälje
--------------------
11: Modo
12: AIK


//Berra

Äntligen..

Nu är ÄNTLIGEN första ispasset i "nya" Högslätten gjort! Bra fart och väldigt positiva besked om man ser till våra två Try out spelare!

Nu åker vi till Kramfors ikväll och laddar för DM imorgon, 09.30 är det nedsläpp mot Kramfors....


Känns bra...Detta samtidigt som Skellefteå körde över Timrå med 5-0..... GODIS!!


Ispremiär på Högslätten ikväll, skulle varit premiär igår men givetvis så är dom som jobbar i hallen så fruktansvärt seg så dom hann inte med sig...!?!? Vill inte beskylla nån men man blir lite less på olika besked HELA JÄ... TIDEN!! Kan bara föreställa mig hur det känns för spelarna...

Nog om det, nu är det iaf is ikväll och vi kommer som sagt få se två nya ansikten på isen!

Efter träningen kommer Gradin meddela laget inför DM i helgen, klart sen innan är att Olle Strömwall utgår pga skada (upper body injury)
Oskar Arvidsson utgår även han!

Återkommer ikväll med hela truppen.

//Berra

Tragiskt..

Jimmy Danielsson, back i Teg (Förra säsongen i Hudiksvall) har omkommit efter en Mc olycka på väg till träningen igår!

AIK Hockey Härnösand sänder tankar till Jimmys familj & vänner!

Vila i frid..

//Berra

Ingen match...

Den inplanerade träningsmatchen hemma mot Kovland på onsdag ställs tyvärr in pga att hallen inte hinner bli "matchklar"! Vi kommer dock träna drygt 2 timmar onsdag och torsdag!

Dessa dagar kommer vi även testa 2 nya spelare på Try Out

Andreas Lindström, back från Höga Kusten

Erik Moberg, forward från Sundsvalls Jr

//Berra

Sofies Mode...

Redaktören på Sofies Mode har tydligen under en brutal vin afton satt plus på Elitserielagens match tröjor...

Brynäs va tydligen fulast..... och redaktören själv måste varit fullast!?

Snacka för fan inte skit...nå mer klassiska tröjor får man leta efter, magiskt snygga!!!
Hv71 gjorde om sina tröjor genom att sätta tre stjärnor på varje arm och vips så var dom grymt snygga!?!?.....Hur mår du?

//Berra


Torsk igen..

* Förlust med 6-2 borta mot Teg...inget att säga om det, vi behöver helt enkelt få träna mer innan vi kan lägga nån vidare vikt vid dessa förluster! 

* Åkte förbi Högslätten igår och äntligen har dom börjat spola...hemma match på onsdag mot Kovland om allt går som det ska!

* Hudiksvall åkte på två förluster i helgen mot Vita Hästen (5-2) och Enköping (3-2) Ändå hyfsade resultat mot den typen av lag..

* Örnsköldsvik fick som bekant storpisk av Björklöven förra veckan...i fredags kom Björklövens J20 på besök...förslut igen!! Lite märkligt kan tyckas..

* Njurunda kunde enkelt besegra Kramfors på hemmais och Kovland borta besegrade Sollefteå med 5-2..

* Östersund tog emot Valbo i ett dubbelmöte hemma i Z-hallen...vinst i båda matcherna (5-3 & 6-3)....Valbo måste vara riktigt svaga i år..

* Troligtvis ny Try Out back på onsdag..


//Berra

Helgens träningsmatcher...

Det blir en hel del träningsmatcher med Norra B lag denna helg..

Imorgon Fredag gästas Örnsköldsvik av Björklöven J20.... kanske blir jämnare då! ;)

Lördag:  Teg - AIK Hockey

             Vita Hästen - Hudiksvall

             Östersund - Valbo

             Sollefteå - Kovland

             Njurunda - Kramfors

Söndag: Östersund - Valbo

//Berra
           

 


Löven känns farliga..

Det verkar vara fler lag än Härnösand som har lite att jobba på.... Örnsköldsvik åkte till Umeå och fick åka hem med en 9-0 torsk mot Björklöven!!?

Är det Björklöven som är riktigt vass eller Övik som är riktigt kass!??

//Berra

Förlust...

Självklart var det som jag trodde....inget 3G nät i Kovland = Ingen uppdatering under matchen!

Matchen slutade inte riktigt som jag hade hoppats, förlust med 5-3 och ett bevis på att vi har mycket att jobba på innan säsongen börjar!
Även om jag kanske är lite färjad så syntes det väldigt väl att vi inte kunnat träna speciellt mycket på is!! (snälla öka tempot på Högslätten)
Speciellt spelet i egen zon va riktigt illa och kan bara bli bättre!

Vi startade klart bäst och ledde matchen med 2-0 efter första perioden, mål av C Holst och D Näslund! I början på andra reducerade Kovland till 1-2 men kort därefter gör P Larsson riktigt snyggt 3-1!
Efter det målet tog Kovland över allt och kunde styra matchen precis som dom ville!

Nu är det ju bara en träningsmatch och jag tycker inte vi ska gräva ner oss allt för djupt, får vi bara is på Högslätten snart så kommer precis allt bli bättre!

Hoppas även att domare Dyrén ser det som en träningsmatch och att han inte gör en sämre match i framtiden...

Nu går vi vidare och åker till Umeå på lördag för match mot Teg..


//Berra


Live från Ånäshallen...

Skall försöka kasta in något inlägg efter varje period ikväll men eftersom jag är lurad att ha 3 på telefon så törs jag inte lova att det kommer fungera, täckningen bruka ju dö utanför stadsgränserna! Om inte kommer en full genomgång senare under kvällen!

Inte överdrivet med andra träningsmatcher ikväll men ska bli intressant att se hur Örnsköldsvik klarar sig borta mot Björklöven!


//Berra

Ring när du vill Larsson...

Jesper Larsson finner inte motivation nog att spela med Östersund iår....nä vem har motivation nog att spela med ett gäng surjämtar?? Förstår att du lämnar Larsson och du är mer än välkommen att komma till Härnösand!! =)

//Berra

RSS 2.0